BIOLOŠKA ČISTILNA NAPRAVA
SOLIDO SMART
V BETONSKEM REZERVOARJU

Čistilna naprava Solido SMART v betonskem rezervoarju deluje po principu enoprostorskega SBR sistema. To pomeni, da se lastna vsebina naprave obdeluje istočasno v eni posodi. Posledica tega sta zmanjšanje odpadnega mulja in preprečevanje tvorjenja neprijetnih vonjav.

S pomočjo krmilnega sostema v napravi poteka 12 urni ciklus, kjer se rezervoar uporablja tako za reaktor, kot tudi za zalogovnik aktivnega blata. S tem je znotraj posameznega cikla delovanja na razpolago celoten volumen naprave.

Prezračevanje in mešanje poteka s pomočjo dveh cevnih prezračevalcev, praznenje očiščene vode pa s pomočjo cevne črpalke. Zrak za delovanje dovaja centralni kompresor.

Prednosti: nizki obratovalni stroški, tiho delovanje, kompaktna enota v rezervoarju, samočistilna zračna črpalka, primerna za vgradnjo v podtalnico, primerna za povozne površine.

Biološka čistilna naprava
Solido SMART
v plastičnem rezervoarju

Solido SMART v PVC rezervoarju deluje po enakem sistemu kot v betonskem. Plastičen rezervoar je robusten in kompakten a kljub temu lahek. Posledično je enostavnejši za manipulacijo, kar pomeni, da je primernejši za vgradnjo na težje dostopnih območjih.

Pri vgradnji je potrebna večja pazljivost pri zasipu rezervoarja, ki se pravilno zasipa s prodnatim materialom ter istočasnim polnjenjem z vodo. Vgradnja je mogoča brez betonske podlage ter celo v podtalnico.